info@latissa.hr
 
 
 

Košarica

 

Košarica

Košarica je prazna.

 
 

Zeleni zid - biljke za kupaonice s manje svjetla

Zeleni zid - biljke za kupaonice s manje svjetla

01.07.2022

Za uvođenje opuštajućeg raspoloženja, zelena je od davnina poznata kao blagotvoran učinak na rad cijelog živčanog sustava. A kupaonica je idealno mjesto za opuštanje.

Nažalost, kupaonica bez prozora prilično je teško mjesto za uzgoj cvijeća. U slovenskim domovima stoga također vlada opće mišljenje da cvijeće za kupaonicu nije dobra ideja.

Ali čemu takvo razmišljanje? Sasvim suprotno. Ne može biti drugačije ni u našim kupaonicama, čak ni onim mračnim i tužnim – samo odaberite prave biljke. Što? Savjetujemo vam!

Biljke u kupaonici - zašto su toliko važne?

Svi znamo da je za sve nas kupaonica mjesto za opuštanje i odmor nakon nedaća svakodnevnog života. Također, odavno je poznato da ništa ne opušta kao priroda, odnosno zelenilo cvijeća i drveća. Kombinacija obiju sfera stoga je prirodan korak prema postizanju željenog sklada u kupaonici.

Štoviše, biljke u kupaonici savršeno se uklapaju u okolinu - ovisno o odabranoj biljnoj vrsti možete se preseliti u pravu džunglu. Dekorativna rješenja s biljkama u kupaonici stvorit će nevjerojatan ugođaj koji će impresionirati mnoge goste.

Koje biljke za kupaonicu bez prozora - umjetne ili žive?

Ovisno o vašim željama, možete odabrati različite vrste cvijeća. Biljke za tamnu kupaonicu bit će savršen ukras, ali zapamtite da ako imate kupaonicu bez prozora, potrošit ćete puno živog cvijeća. Kao što znate, žive biljke trebaju svjetlo, a nažalost, u prostoriji u kojoj ga nema možemo im osigurati samo umjetno osvjetljenje - a to se može pokazati nedostatnim.

Umjetne biljke su dobar izbor za kupaonicu jer ne zahtijevaju nikakvo održavanje, a pritom im ne smeta nedostatak prirodnog svjetla.

Zašto je vrijedno odabrati umjetne biljke za tamnu kupaonicu?

Ako imate tamnu kupaonicu bez prozora, vrijedi odabrati umjetne biljke. Njima nije potrebna njega, a svojom ljepotom mogu oduševljavati tijekom cijele godine. Umjetno cvijeće i biljke spašavaju nas problema stalnog zalijevanja, kidanja osušenog lišća ili čišćenja otpalih dijelova. Čak i ako se lončanica prevrne, tlo se ne razrahli i nema nepotrebnog čišćenja.

Štoviše, umjetne biljke ne moraju se ponovno saditi niti gnojiti, što ih čini idealnim ukrasom bez održavanja koji se savršeno uklapa u modernu arhitekturu.

Većina plastičnih biljaka je vodootporna, tako da se ne moramo brinuti da će biti poprskane ili iskuhane s viškom vodene pare - nema rizika da im vlaga uništi izgled ili trajnost.

Koje biljke odabrati za tamne kupaonice?

Prilikom odabira kupaonskih biljaka među umjetnim primjercima možemo odabrati bilo koju biljku koja nas zanima. Ne trebamo provjeravati može li pojedini cvijet ili stablo podnijeti pretjeranu vlagu ili ograničeni pristup svjetlosti - s umjetnim biljkama možemo čak stvoriti rajski, tropski vrt u kojem ćemo uživati bez obzira na uvjete unutra i vani.

S slobodnim zidom za korištenje, možete stvoriti savršen dizajn s unutarnjim pločama koje stvaraju prekrasan zeleni zid. Postoji mnogo različitih zelenih zidova od različitih biljnih vrsta koje možete izabrati. Ne bi li zid od paprati ili majčine dušice izgledao prekrasno?

Ukratko: ako u svom domu imate kupaonicu bez prozora, isplati se odabrati ukras od umjetnih biljaka, koji će privući pozornost i oživjeti mračni interijer.

Umjetno raslinje može biti odličan dodatak vlažnim, tamnim i hladnim kupaonicama.

Zelena je od davnina prepoznata kao boja prirode, koja je simbol zdravlja, harmonije, svježine i preporoda. Zahvaljujući tome, dnevni rituali u kupaonici mogu donijeti još veće opuštanje.

Ako ne znate sami napraviti vertikalni vrt, proizvodi Green Designers mogu vas inspirirati i pomoći vam da ostvarite kupaonicu iz snova. Sve što trebate učiniti je isplanirati površinu koju želite pokriti, izmjeriti je i odabrati pravu količinu zelenih zidova. Stvorite besprijekoran zeleni zid s odabranim uzorkom ili slikovitom mješavinom.

 

Ne zanemarujte proizvode

 
 
 
 

Zašto kupovati na Latissa.hr

 
 •  
  100% sigurna kupnja i plaćanje
   
 •  
  Brza dostava
   
 •  
  Razni načini plaćanja
   
 •  
  Brza i laka kupnja bez registracije
   
 
 
 
 

Prijavite se na e-novosti i osvojite 10€* za svoju prvu kupnju!

 

Budite prvi koji će saznati sve o aktualnim trendovima, inovacijama i našim pogodnostima.

* Odnosi se na vašu prvu kupnju iznad 100 €.

  1. Detaljnija pravila o korištenju i obradi Vaših osobnih podataka možete pročitati u Politici privatnosti .
 
 
 
 
 
SLAŽEM SE

Pregledavanjem naše web stranice slažete se s korištenjem kolačića koji su namijenjeni Vašem boljem korisničkom iskustvu na našoj web stranici. Za vlastite analitičke potrebe koristimo Google Analytics koji u tu svrhu instalira kolačiće ( brisanje GA kolačića ). Više o kolačićima .