info@latissa.hr
 
 
 

Košarica

 

Košarica

Košarica je prazna.

 
 

Kako osvijetliti sobe u industrijskom stilu LOFT?

Kako osvijetliti sobe u industrijskom stilu LOFT?

15.06.2022

Industrijski stil ili tzv. stil potkrovlja u uređenju interijera još uvijek nije izašao iz mode. I nije ni čudo - njegova ozbiljnost, a istovremeno i lakoća potpuna je suprotnost višku ukrasa, jer dopušta prostoriji da diše.

Možda su upravo zbog toga viseće svjetiljke u stilu potkrovlja sa svojim minimalizmom još uvijek toliko popularne.

Svjetiljke u industrijskom stilu potkrovlja

Stil potkrovlja, zahvaljujući ekonomičnoj proizvodnji, može postići savršen omjer lijepih oblika i efekta izloženosti. Također se dobro slaže s drugim stilovima interijera.

Ekstravagantnim ili zanimljivim detaljem sobama ćete dodati industrijsku eleganciju. A upravo u tome vam mogu pomoći zanimljive lampe u stilu potkrovlja.

Ali koje su karakteristike svjetiljke industrijskog stila? Saznat ćete začas.

Lampe za potkrovlje: karakteristike i materijali

Stil potkrovlja potječe iz skladišnog ili tvorničkog prostora pretvorenog u stan. Otuda odabir materijala i oblika koji se odnose na industrijsku rasvjetu u svjetiljkama za potkrovlje.

Crno-bijele metalne lampe

Osnovni materijal za svjetiljke u stilu potkrovlja je metal, često u crnoj ili bijeloj mat izvedbi. Karakteriziraju ih ravne linije, geometrijski oblici i odsutnost ukrasa. Viseća lampa FIGARO izvrstan je primjer takvog postava. HANA viseća lampa također je izuzetno zanimljiva i ekonomična opcija. Sjenilo u obliku jako spljoštenog stošca je jednostavno, ali izuzetno funkcionalno.

Viseća lampa FIGARO

Uređenje interijera u stilu potkrovlja s visećom lampom HANA

Loft svjetiljke izrađene od metalne mreže

Metal u svjetiljkama za potkrovlje također može biti u obliku žičane mreže. Ovdje su inspiracija kako industrijske žarulje od debelog stakla, tako i ograde i barijere tipične za tvorničke prostore. Svjetiljke od žičane mreže pokrivaju i prikazuju Edisonove ukrasne žarulje. Svjetiljke često iznenađuju svojim jedinstvenim oblikom ili se, naprotiv, odnose na vrlo jednostavne oblike.

Na primjer, pogledajmo viseću lampu CONCEPT . Lampa nije samo vizualno zanimljiva, već je i vrlo funkcionalna. To osiguravaju dvije pomične ruke i suncobrani različitih veličina.

Staklene potkrovne industrijske svjetiljke

Nemoguće je promašiti staklenu lampu. Primjećujemo njen industrijski izgled, debelo kaljeno staklo, dobar dizajn, jednostavan oblik, ali što je najvažnije, jednostavno lijepu lampu.

Bilo da se radi o prozirnom, medenom ili dimljenom staklu, stakleno sjenilo omogućuje pregled ukrasne žarulje. Posebno se ističe viseća lampa HONEY u klasičnom obliku cilindra.

Uređenje interijera staklenom visećom lampom HONEY

Raspored spavaće sobe u stilu potkrovlja sa staklenom stolnom lampom BUBBLE

Industrijske svjetiljke s ukrasnim Edison žaruljama

Edisonove žarulje vjerojatno su najizrazitiji element u rasvjeti potkrovlja. Međutim, malo dizajnera rasvjete ističe retro ukrasne žarulje kao najvažniji element svjetiljke.

Predstavljamo vam primjer TODI viseće svjetiljke , gdje Edisonove žarulje imaju odlučujuću, vodeću ulogu.

Loft svjetiljke s drvenim elementima

Neki industrijski elementi opreme također sadrže drvo, čija prirodna tekstura naglašava sirovi, geometrijski oblik. Obično je to karakterističan detalj industrijskog stila potkrovlja. Primjer takve upotrebe drva u stilu potkrovlja je viseća lampa SOFT .

Industrijska rasvjeta u potkrovlju za dnevni boravak, spavaću sobu... kuhinju?

Stil potkrovlja nisu nužno samo jednostavni oblici, neobrađeni cilindri, kocke i stošci. Štoviše, rado ćete postaviti neke dizajnerske svjetiljke za potkrovlje u minimalističku ili klasično elegantnu sobu. Mislimo na svjetiljke poput viseće svjetiljke SPIDER ili nagrađivane, ekstravagantne zidne svjetiljke GEOMETRIC .

Odgovarajuće zidne svjetiljke europskog proizvođača rasvjete Maxlight stvorit će savršen raspored rasvjete prostora. Ova često podcijenjena upotreba zidnih svjetiljki značajno povećava udobnost boravka u sobi. To je zato što je ambijentalno svjetlo koje se odbija od zidova i stropa nježno za naš vid i stvara ugodnu atmosferu.

Dizajn industrijske lampe za potkrovlje? Mi smo "za!" - a ti?

 

Ne zanemarujte proizvode

 
 
 
 

Zašto kupovati na Latissa.hr

 
  •  
    100% sigurna kupnja i plaćanje
     
  •  
    Brza dostava
     
  •  
    Razni načini plaćanja
     
  •  
    Brza i laka kupnja bez registracije
     
 
 
 
 

Prijavite se na e-novosti i osvojite 10€* za svoju prvu kupnju!

 

Budite prvi koji će saznati sve o aktualnim trendovima, inovacijama i našim pogodnostima.

* Odnosi se na vašu prvu kupnju iznad 100 €.

    1. Detaljnija pravila o korištenju i obradi Vaših osobnih podataka možete pročitati u Politici privatnosti .
 
 
 
 
 
SLAŽEM SE

Pregledavanjem naše web stranice slažete se s korištenjem kolačića koji su namijenjeni Vašem boljem korisničkom iskustvu na našoj web stranici. Za vlastite analitičke potrebe koristimo Google Analytics koji u tu svrhu instalira kolačiće ( brisanje GA kolačića ). Više o kolačićima .