info@latissa.hr
 
 
 

Košarica

 

Košarica

Košarica je prazna.

 
 

Kako urediti atraktivnu, ali funkcionalnu kupaonicu?

Kako urediti atraktivnu, ali funkcionalnu kupaonicu?

07.06.2022

Trenutno, dobro osmišljen interijer mora kombinirati stil, najvišu kvalitetu i funkcionalna rješenja.

Ispunjavanje ova tri uvjeta posebno je važno u manjim prostorijama, gdje je svaki centimetar prostora bitan, a to je prije svega kupaonica.

Kada ili tuš?

Za postavljanje kade u kupaonicu mora postojati prostor od najmanje 4 četvorna metra. No valja naglasiti da kadu prvo treba birati prema visini i figuri korisnika, a tek onda prema veličini kupaonice.

Male kutne kade provjereno su rješenje u malim kupaonicama. Zbog odgovarajuće profilacije, prostrane su kao i klasični modeli kada. Prilikom odabira kutne kade vrijedi obratiti pozornost na njezinu oblogu - važno je da budu što uže, čime ćete uštedjeti nekoliko dodatnih centimetara ionako dragocjenog prostora.

Tuš kabine, posebno one kutne, savršene su za uštedu prostora u kupaonicama. Standardne dimenzije tuš kade su 90 × 90 cm, no na tržištu postoje i manji i veći modeli. Kako bi se kupaonica vizualno povećala, vrijedi razmisliti o "walk in" tušu i umjesto kabine - ugradnji prozirnog stakla.

Da biste udobno koristili kadu ili tuš, morate ostaviti oko 90 cm slobodnog prostora ispred njih.

Koji sudoper odabrati?

Trenutno je na tržištu dostupan širok izbor sudopera s različitim načinima montaže. Za manje kupaonice preporučamo modele nadpultnih umivaonika, gdje će ormarić za umivaonik pružiti dodatni, toliko željeni prostor za odlaganje.

Loša strana ugradbenih sudopera je gubitak dijela prostora u ormaru koji se oduzima postavljanjem posuđa.

"Usredotočimo se na zanimljiv dizajn i različite boje."

Moderna kupaonica je ona koja će biti u skladu s aktualnim trendovima.

U posljednje vrijeme osobito su popularni modeli s ne samo jednom, već dvije boje, najčešće je to kombinacija elegantne i čiste bijele unutar sudopera s kontrastnom bojom na vanjskim stijenkama.

Modeli s ukrasnom teksturom izgledaju posebno lijepo: na primjer, ukrasne linije kao u predstavljenom MENSA Uptrend umivaoniku .

Minimalizam - moderna elegancija u kupaonici

Keramički nadgradni umivaonik SOFIA tvrtke Uptrend delicija je oblika u punom sjaju. Minimalistički dizajn, naglašen suptilnim linijama, velika unutrašnjost posude i čisti rubovi, jedinstvenost su ove serije. Nadgradni umivaonik Sofia upotpunit će svaku modernu, a istovremeno elegantnu kupaonicu.

Nadgradni sudoper Sofia izrađen je od najkvalitetnije keramike, odlikuje se izuzetnom tvrdoćom i otpornošću na ogrebotine. Zahvaljujući UP-CLEAN premazu njegovo će održavanje biti puno lakše.

U većim kupaonicama isplati se ugraditi dva umivaonika ili model s dvije komore. Dvostruki umivaonik NEVA dobro će poslužiti u velikim kupaonicama.

Za udobno korištenje sudopera ostavite najmanje 100x70 cm slobodnog prostora ispred njega.

Biramo pravu WC školjku

Prilikom odabira WC školjke usredotočite se na viseće modele koji ne samo da izgledaju estetski ugodno i istovremeno lakše, već i olakšavaju čišćenje.

Radi lakšeg korištenja WC bi trebao biti najmanje 20 cm udaljen od kade, tuša ili umivaonika. U ponudi proizvođača sanitarne keramike UPTREND Ceramics naći ćete mnoštvo ovakvih modela WC školjki.

Na slici WC školjka CANEO i umivaonik HERMOSA proizvođača Uptrend Ceramics.

Ako veličina kupaonice to dopušta, razmislite o ugradnji bidea. Stavite ga uz WC školjku na međusobnoj udaljenosti od najmanje 30 cm. Ako imate malu kupaonicu, a ipak biste željeli bide, pogledajte WC školjke s bide funkcijom.

Kako "sakriti" ili bolje smjestiti perilicu rublja i kupaonski radijator?

Za manje kupaonice, perilice rublja s gornjim punjenjem najbolja su opcija – tako da ne morate brinuti o prostoru potrebnom za otvaranje vrata. Zauzimaju puno manje prostora, jer su obično široke samo oko 40 cm.

Perilica s prednjim punjenjem treba oko 90 cm slobodnog prostora ispred sebe za udobno korištenje. Ako vam je stalo do estetike, perilicu rublja možete sakriti u kupaonskim ormarićima, primjerice iza kliznih vrata.

Danas su i kupaonski radijatori vrlo funkcionalni - sve zahvaljujući modelima ljestava koje se montiraju na zid. Takvi grijači ne samo da zagrijavaju kupaonicu, već također pružaju prostor za vješanje i sušenje ručnika. Trenutno na tržištu postoje mnogi modeli različitih dimenzija i dizajnerskih izgleda. Takvi radijatori ne moraju biti skriveni, jer mogu postati ukrasni element.

Pri projektiranju kupaonice moramo pronaći ravnotežu između mode i stila te funkcionalnosti. Srećom, današnje tržište nudi različite dizajne proizvoda koji vam omogućuju jednostavno kombiniranje to dvoje.

UPTREND Keramika - zaslužujete više

 

Ne zanemarujte proizvode

 
 
 
 

Zašto kupovati na Latissa.hr

 
  •  
    100% sigurna kupnja i plaćanje
     
  •  
    Brza dostava
     
  •  
    Razni načini plaćanja
     
  •  
    Brza i laka kupnja bez registracije
     
 
 
 
 

Prijavite se na e-novosti i osvojite 10€* za svoju prvu kupnju!

 

Budite prvi koji će saznati sve o aktualnim trendovima, inovacijama i našim pogodnostima.

* Odnosi se na vašu prvu kupnju iznad 100 €.

    1. Detaljnija pravila o korištenju i obradi Vaših osobnih podataka možete pročitati u Politici privatnosti .
 
 
 
 
 
SLAŽEM SE

Pregledavanjem naše web stranice slažete se s korištenjem kolačića koji su namijenjeni Vašem boljem korisničkom iskustvu na našoj web stranici. Za vlastite analitičke potrebe koristimo Google Analytics koji u tu svrhu instalira kolačiće ( brisanje GA kolačića ). Više o kolačićima .